Поднулевия


Поднулевия или Петър Стоименов Кукунов е роден на 13.02.1978г. в град Пловдив. Занимава се с хип-хоп от началото на 1996г., когато се създава тогавашната му група Под нулата, от където произлиза и псевдонима му. Същата година се запознава с огромна част от хип-хоп обществото в Пловдив, бъдещата Ударна група, което променя до голяма степен виждането му и разбирането му за хип-хоп. Тогавашното лице на Под нулата са Поднулевия и Черния , като за този период по-важни факти са участията им в някои компилации - "Рап атака 1"(Полисаунд), "Хип-хоп горила 1"(Снайпер рекърдс) и най-значимото за времето си, издаването на албума на Ударната група през 2002г.
Следващият проект е първата самостоятелна тава на Поднулевия , а именно "Хип-хоп буквар”, през 2004г. Следва заснеманемането на няколко клипа, много участия, както в страната, така и в Македония и Сърбия, подгрявки на някои световни хип-хоп величия: Jeru da Damage, Lil`Dap, Kurtis Blow и Donald D., няколко поредни участия в един от най-мащабните хип-хоп фестивали в България: Jam on it, също така и много общи тракове предимно с хора от Ударната група и Sun rise project.
Доста материал се насабира и в края на 2008г. Поднулевия вади втория си самостоятелен албум - "Хип-хоп енциклопедия-част 1", една стилово разнообразна и богата на feat-ове тава. Имената на гостите в този албум сами говорят за себе си-Skill, Dess-ee, Хората на изгрева, ГБТ, Le Ra, Делян-Diablo, Деко и Човекот Х. от Македония, както и имената на някои инструменталисти, т.е. Деньо, Jan Zoo-Сърбия и отново Skill.
В началото на лятото на 2009г. излиза и третия албум на Поднулевия или "Хип-хоп енциклопедия-част 2", който е предимно с лятна насоченост, с отпускарски и парти песни в познатата ви Поднулева стилистика. Отово с много гости - Ударната група, Минко – SP, Шошо и Сарафа – Rapton records и други, този албум е един логичен завършек на поредицата от хип-хоп „сборници”.
2011г. може да се нарече продуцентската година в биографията на изпълнителя. През месец Март юбилея-15 години на сцена, бе отбелязан с издаването на първия продуцентски албум: "Below zero productions 2011", проект, в който Поднулевия е единствено продуцент, а изпълнителите са други: Четката, Минко, Tsetso, Dess-ee, Снимката, Ragga One, Qani J. и Кучето. Музиката е изцяло Поднулева, почерка е типично пловдивски, а комбинацията между mc-та и продуцент е просто убийствена. Следва продуцирането и на други самостоятелни албуми.