Central Side

Емил Христов,Васил Петков и Марин Митев (Емо,Васко и Марин) основават пловдивската група Central Side през 2006 г.
Преди това се занимават с хип-хоп по отделно,но тяхното приятелство и влечение
към този стил музика ги обединява в една обща идея,а именно да сформират Central Side.
Както всяко начало и тяхното не е лесно,започват в най-импровизирани условия,
като повлияни от задокеанското звучене на хип-хопа, идеята им е да въведат собствен новаторски стил в България.
С тяхната музика момчетата искат да спомогнат за съживяването на този стил в страната.
Виждайки ответната реакция от това, което правят разбират,че има смисъл от тяхната идея.
Зачестяват мероприятията от този стил в техния град и започват да работят и в други разновидности на хип-хопа (ърбан,електро-хоп, R&B, регетон и трап).
В наши дни групата вече е разширила обзора си и предлага много забавна и разнообразна програма заедно с няколко певици, певци, танциори и какво ли още не...
Постепенно изявите им се прехвърлят в зали и по големи клубове .Като тези техни появи на сцена са съвместни с много вече утвърдили се изпълнители, ди-джеи и продуценти.
През 2011г. те промотираха дебютното си видео "Погледни нагоре" , а съвсем скоро след това излезе и "Пу За Мен", което парче даде началото на съвместната им работа с бийт-мейкъра Любо Кардашев (L.K. Beats), с който изцяло работят и в момента.
През септември 2012 момчетата пуснаха промо и на видеото към песента си "Стъпки в клуба", което е в колаборация с Вера Русо.
В началото на 2013 година групата пусна и дебютният си албум на име „Party Dinner” , който е плод на 7 годишния им труд.
Пилотен сингъл от албума е песента "Back One Day", която покори народните класиции и излезе във всички национални радиа и телевизии като дебют!
Видеото е подкрепено от някой от най-комерсиалните изпълнители на българската сцена и е доста цветно, разнообразно и забавно!
След това в серия излизат - „Скачам Бясно“ , което парче е за тeхните фенове ценители на трап музиката, а веднага след него излиза и фийта им с група NoName, който е в другата крайност – балада оцветена с акустична китара на име "С мен остани"!
Наред са няколко фийта, които групата ще пусне през 2014 година, както и новото им парче озаглавено "На ти рап" , което е в защита на комерсиалната музика в България.