Lady b

Бойка Ленкова Щерева (Lady B) е родена на 08.10.1979г. в град Пазарджик. Първата й изява е на 6 години в дует с баща й, който й акомпанира на китара. Седем години свири на пиано, учи солфеж и пантомима. В студио влиза на 9 г. и записва песните на любимите си изпълнители: Michael Jackson, Janet, Whitney Houston. Баща й, от който тя наследява певческия талант, се явява като нейн мениджър. Следват множество изяви в предаванията по Канал1: "Ваканция в неделя"; "Рожден ден"; конкурси и участия в Зала 1 на НДК и Универсиада.

Първите авторски песни са в модерния тогава стил на Джанет Джаксън. Записва в радио Пловдив и участва в предаването на Тома Спространов "Любопитно петолиние".

На 13 грабва наградата за най-млад изпълнител на фестивала "Микеле Меркурий" под съпровода на Вили Казасян и неговия Биг Бенд.

На 14 печели "Хит минус едно".

Запалва се по хип-хопа от SALT 'N' PEPA, T.L.C., DA LUNIZ, COOLIO, MARY J BLIGE и др.

Първото рап парче написва на 14г. То се казва Разкарай се. Следващото е Колкото повече, толкова по-добре с Кобака.

На 17 г. започва да пее джаз по клубове в София, твърдо е решила да следва музика в Държавната музикална академия "Панчо Владигеров". След като я приемат на 1-во място, същото лято печели 3-та награда на Златния Орфей за млад изпълнител.

През 1999 г. става финалистка на конкурса Passport с нейна композиция и изпълнение. Същата година подгрява Dana International, с групите Up Down и Ice Cream в зала 1 на НДК.

Първият албум Back 2 U

Първият албум на Lady B Back 2 U излиза през 2002г.
Съдържа 17 песни - стилът е обгърнал голяма част от черната музика: госпъл акапели, поп звучене, еротика, до твърд рап. Някои от по-известните песни са: Не ме търси, Защо ли?, Разкарай се, Продавай се скъпо, към които има и клипове. Текстовете и музиката на повечето песни са на Lady B, но също така работи и с Мага, Стамен Янев от "Акустика", Ice от Ice Cream.

Вторият албум Da Bit4

Вторият албум Da Bit4 бележи началото на сътрудничеството между Lady B и Рива Саунд.
В този искрен и емоционален албум, без свян и скрупули Lady B споделя мисли и преживявания за живота, секса, мъжете. Прямо и откровено хип-хоп дивата разказва в песни за разочарованието и болката, яда, които е преживяла в търсене на любовта.- Не са спестени никакви подробности относно най-съкровените й сексуални фантазии и желания. Албумът е смело предизвикателство към всички, дръзнали да навлязат в личното й пространство, към които Бойка отправя посланието си "Е, това съм аз! Мисля, че е крайно време хората да ме възприемат такава каквато съм и да престанат да ме считат за Табу".
Любовница на гангстера, Луди момичета, Lady B е Кучка - заглавията на песните са достатъчно красноречиви.
Специално за феновете си а и за всички, които се съмняват в гласовите й възможности, Lady В е записала уникални кавъри на тоталните хитове In Da Club, Hit the free way и Freak like me.
В албума има feat. дуети с Анн-Джи - Не сме в час (по който е заснето и видео), Кобака - Lady В е Кучка, D.J.Joko - Една нощ в Рая, Агресиа - Любов за пари.